Miranda Hoogenbosch - Creatief inspirator

De wereld creatiever maken is mijn missie. Dat is hard nodig, want we raken onze creativiteit kwijt. Ik merk in mijn workshops dat mensen soms in de stress schieten als regels, structuur en een voorbeeld ontbreken. Ze weten dan even niet hoe ze oplossingen bedenken met het materiaal dat voorhanden is. Terwijl dat een vaardigheid is om je te handhaven in de wereld, voor kinderen en volwassenen.

Iets maken zonder voorbeeld en zonder kaders vinden mensen dus vaak spannend, maar stel dat wetenschappers en genieën zoals Einstein altijd de regels hadden nageleefd. Dan waren grootse ontdekkingen niet gedaan.

Ga daarom ‘buiten de lijntjes’, want in creativiteit zijn regels funest. Regels belemmeren je creatiekracht, oplossend vermogen, verbeelding en lol om het helemaal jóuw creatie te maken. En dat zijn nu juist de positieve effecten van creëren met je handen. In mijn workshops ga je daarom uitproberen, scheuren, scheef knippen, plakken of naaien. Gewoon dóen.

Natuurlijke stilte

Het is prachtig om te ervaren hoe je dan anders gaat nadenken. Hoe druk of hoe vol het ook is tijdens de workshop; op een gegeven moment ontstaat er een natuurlijke stilte. Dan ben je bezig en komt je in de creatieve flow. Dan gebeurt er regelmatig iets magisch: Het zou zomaar kunnen dat je een eureka-moment ervaart tijdens mijn workshop. Je krijgt dan een ingeving over een heel andere kwestie dan waar je mee bezig bent, een cadeautje aan jezelf.

Super te gek

Mijn dag is geslaagd als jij gloeiend van trots je creatie bekijkt. In iets wat met de hand gemaakt is, zit zo veel gevoel en passie; dat is per definitie mooi. Die smile als je doorhebt hoeveel creativiteit je in je hebt: super te gek! Je krijgt er zelfvertrouwen door, wat de rest van jouw leven positief beïnvloedt.

Als creatief inspirator empower ik jou daarom om te gaan maken met je handen. Creatiekracht heeft iedereen, maar je moet het wel ontdekken. Alleen door te testen, ontdek je wat je gaaf vindt. Het is net als met muziek: door van alles te luisteren, merk je wat je aanspreekt.

Ik zie je graag bij een van mijn workshops!

MENU