Herinner jij je het Coronavirus nog?

Ons huis staat vol met herinneringen; aan vakantie, toen de pubers nog peuter waren, een paar stenen. Grote schelpen herinneren aan onze eerste kampeervakantie in Frankrijk en een verkreukeld reclamebord aan het ongeluk dat ik met mijn camper kreeg. De vele veren staan voor de lange wandeltochten en gesprekken met mijn vriendin door strand en duinen. In een vaasje staan gedroogde takjes van wandelingen met mijn peuter.

Sommige herinneringen stop ik in een potje met een tekst erbij. Een hoop plak ik op in mijn agenda. Her en der in huis heb ik tafereeltjes met kunstwerkjes, mooie teksten en gemaakte herinneringen.

Hoezo, denk je nu misschien.

Herinneringen zijn belangrijk, ze herinneren ons aan tijden van geluk en gezondheid. Verjaardagen, seizoenen, alles heeft zijn eigen ding. Tijden van huilen en blijdschap maar ook leerzame tijden en zware tijden.

Hoe ga jij je deze Coronatijd herinneren?

Balen dat je niet naar je werk kan?

Yes, eindelijk de dingen doen waar ik al lang niet aan toe kwam?

Razend druk, omdat je in de zorg werkt en ook nog je kids thuis hebt?

Spannend, omdat je de ziekte van dichtbij mee maakt?

Geïrriteerd, omdat je thuis les moet geven maar simpelweg niet zon perfecte ouder bent die dat leuk vindt?

Leuk, omdat het nieuwe mogelijkheden biedt als ondernemer?

Wanhoop, omdat je even niet weet wat je moet?

Angstig, omdat je bang bent voor wat er nog meer komt?

Graag draag ik mijn steentje bij om jou straks te laten herinneren hoe deze periode was. Wanneer je van een ervaring een herinnering maakt vergeet je deze nooit meer. En ik geloof dat, hoe je herinnering aan Corona straks ook is, het belangrijk is dat je de lessen die je geleerd hebt onthoud.

Daarom bied ik een patroon aan van de Lappiefant, die ik voor nu even heb omgedoopt tot de Coronafant. Deze kun je thuis met de hand of met de naaimachine maken. Hij is eenvoudig maar stelt je vast voor wat uitdagingen. Hij is niet in één dag af. Ik denk dat je wel een paar dagen nodig hebt, misschien zelfs wel 3 weken. Elke steek die je maakt, elk lapje dat je kiest herinnert jou straks aan deze periode.

Wanneer jij je mailadres naar mij door stuurt via een pb stuur ik jou de pdf met patronen. Via YouTube zijn online begeleidende lessen te vinden.

Ik wens dat je een stukje rust vindt tijdens het maken van deze heerlijke knuffel, dat je liefde voor hem kunt voelen tijdens deze woelige periode. Dat je elke dag in je handen iets ziet groeien en dat je je supertrots voelt als hij straks af is. Al is het over een maand pas. Deze knuffel eist niets, dat doe jij.

Ik raad aan om er elke dag aan te werken, wellicht helemaal met de hand, elk steekje is er één, al is het maar voor 2 minuten. Even na je werk, even tijdens het middagslaapje of even als het eindelijk stil is in huis als iedereen op bed ligt.

Durf jij het aan?

Stuur mij jou mailadres en ga aan de slag.

Liefs Miranda

MENU